Tractatus Logico-Economicus

Witt

3 thoughts on “Tractatus Logico-Economicus

 1. Er zijn gelukkig hier en daar steeds meer initiatieven aan het opduiken van mensen die dingen anders willen doen dan zoals het gaat in de huidige maatschappij. Als ik zelf nog jong en gezond was geweest, dan had ik het wel geweten!
  Ik heb veel respect voor jouw keuzes en je manier van leven! Ik volg je met interesse en lees je blog graag want je manier van denken lijkt op die van mij, alleen heb jij het talent om het goed op papier te zetten en er dieper op door te gaan….
  Helaas ben ik sinds enige jaren (als gevolg van een medische behandeling en de naweeën daarvan) 24/7 zuurstofafhankelijk en dus niet meer bij machte om los van de maatschappij te leven, hoe graag ik dat ook zou willen!

  Ik was verheugd dat je reageerde op mijn reactie, en apprecieer het zeer dat je contact wilt onderhouden! Als ik ooit iets voor je kan doen dat in mijn macht ligt, laat het dan weten! Tegenwoordig breng ik een groot deel van mijn leven op het internet door daar ik niet veel anders meer kan. Televisiekijken is door de jaren heen steeds minder geworden daar het m.i. opium voor het volk is geworden. Ik kijk heel gericht. Op het internet zoek ik naar alternatieve nieuwsbronnen in plaats van de mainstreammedia.

  Als ik blogs zoals die van jou tegenkom, is mijn dag weer goed! Mensen zoals jij geven mij het gevoel dat het heus ooit nog wel goed zal komen met de wereld, al kan het nog wel even duren…..

  Groeten en liefs, Esther

  1. Hoi Esther,

   Dank je, ja inderdaad. Ik ken een aantal mensen die volledig zonder geld leven (er zijn er een handvol die er regelmatig over bloggen, zoals Mark Boyle and Suelo.)
   Voor mij geldt steeds meer dat geld een negatieve indicator is. Als iemand b.v. informatie gratis deelt (uit enthousiasme) vertrouw ik het meer dan wanneer hij/zij er geld voor verlangt. Zelfs de mooiste initiatieven kunnen volgens mij door de werking van geld worden ontsierd (zoals ik bij permaculture en Geoff Lawton zie).

   Erg fijn een paar lezers te hebben. Tenslotte heb ik tegen een academische carriere filosofie besloten omdat ik geen voetnotenborstelaar wilde worden, maar een vrijheidslievend en -denkend mens dat hopelijk her en der kan inspireren.

   Ik denk dat we veel lokale initiatieven nodig hebben die geld (deels) afzweren, en er in ieder geval niet meer afhankelijk van zijn voor hun overleven, die met elkaar in contact staan en jonge mensen (gratis, maar als we van geld zijn verlost, hebben we dat woord ook niet meer nodig!) opnemen, omdat er veel teveel talent verloren gaat in zinloze baantjes. En als de economische crisis echt losbarst (ik hoop het, puur omdat het betekent dat er dan mijnen en kolencentrales en fabrieken dichtgaan) zijn deze communities ineens het forefront.

   Laten we in contact blijven, het is wat ons (als mensen die voor een leefbare toekomst, en dus tegen de hudige dominante cultuur zijn) sterk maakt.

Comments are closed.